Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ




Ζάκυνθος, 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10.30


Συνάδελφοι,

  Κανείς να μην σκύψει τώρα το κεφάλι, κανείς να μην λυγίσει για το μεροκάματο που θα χάσει στην απεργία, γιατί αυτά που θα μας πάρουν πάλι, κυβέρνηση Ε.Ε., ΔΝΤ, είναι πολλαπλάσια. Μας καταργούν τα φάρμακα, την σύνταξη, μας μειώνουν τους μισθούς. Κλείνουν τους παιδικούς σταθμούς, διαλύουν τα νοσοκομεία, μας ρουφάνε το αίμα με την φορολογία και τα χαράτσια.
   Θέλουν τα μονοπώλια ελληνικά και ξένα με τους πολιτικούς τους υπηρέτες να δουλεύουμε 13ώρες με 400€ μισθό.  Μην πιστέψει κανείς ότι στον κλάδο μας θα «τη γλιτώσουμε». Η «αναδόμηση του τραπεζικού τοπίου» θα συνοδευτεί από μαζικές απολύσεις, και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και μισθών. Είδαμε τι έγινε στην Αγροτική σειρά έχουν οι νέες συγχωνεύσεις των τραπεζών.
   Προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι τα μέτρα είναι για το καλό της χώρας, για να καλύψουν χρέη και ελλείμματα, που δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, ζώντας σε μια πλαστή ευημερία. Ψέματα! Το έλλειμμα προκλήθηκε από τα τεράστια κέρδη των τραπεζών (350 δις αύξηση ενεργητικού μέσα σε μια 5ετία), των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μπούκωσαν από επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Και τώρα, για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, θέλουν εργαζόμενους-σκλάβους, φτηνούς και υποταγμένους!
  Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση! Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο, πρέπει να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
  Συγκρουόμαστε με τη λογική της υποταγής του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, συγκρουόμαστε με την λογική της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) που τηρούν εγκληματική σιωπή, συγκρουόμαστε με την λογική των εργοδοτικών σωματείων στις τράπεζες αλλά και των κυβερνητικών που «απλά» μας ανακοινώνουν, τις μειώσεις μισθών ως κάτι το ρεαλιστικό και καλό!!!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ   
  Η δική μας διέξοδος είναι ο δρόμος που οδηγεί τους εργαζόμενους να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν. Με αυτήν την προοπτική αντιπαλεύουμε το νέο πακέτο μέτρων. Παλεύουμε για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαγραφή του χρέους. Ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


             ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                   ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ