Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού στη Ζάκυνθο, χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν και έδωσαν ένα βροντερό παρόν σε κάθε πόλη, βάζοντας τα θεμέλια για περαιτέρω οργάνωση του αγώνα, συμμετοχή και δράση με σκοπό την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε στο πετσί μας και την ανατροπή της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Και στη Ζάκυνθο τα ποσοστά της απεργίας σε τράπεζες, καράβια, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομείο, σχολεία, μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε εμπόρους, λογιστές, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους ήταν πρωτόγνωρη.

Οι απεργιακές φρουρές σε χώρους κλειδιά απέδωσαν και περιφρουρήθηκε η απεργία σε μεγάλο ποσοστό.Πρωτόγνωρη και η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση της Τετάρτης που καλούσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων, το κλαδικό Χρηματοπιστωτικού, εργαζόμενοι από το Δήμο και το σύνδεσμο καθαριότητας, από τα ΕΛΤΑ, ο αγροκτηνοτροφικός σύλλογος, η Π.Α.ΣΥ., φοιτητές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καθηγητές, δάσκαλοι, η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Ζακύνθου, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλαμακίου και Λιθακίας, η ΠΑΣΕΒΕ, ο σύλλογος Λογιστών και Φοροτεχνικών κ.ά.

Συνάδελφοι,

Αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο προνόμια, είναι η δουλεία μας, το 8ωρο, το να μην σε απολύουν όποτε θέλουν, να μην σε μεταθέτουν όπου θέλουν, ο μισθός μας που πρέπει να μας εξασφαλίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να έχουν τα παιδία μας βιβλία, σχολικά κτήρια, να έχουμε σύγχρονα νοσοκομεία ανά νομό για όλες τις παθήσεις και τα χρόνια προβλήματα. Αυτά τα κερδίσαμε και πρέπει να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας.

Όσο μας περνούν τον φόβο μην μας απολύσουν, ερχόμαστε πιο κοντά στην ανεργία στην μείωση του μισθού μας στην εξαθλίωση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Στην απεργία, φάνηκε ξεκάθαρα ότι χωρίς τους εργάτες, τους υπάλληλους, την εργατική τάξη δηλαδή, δεν κουνιέται φύλλο.

Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε τους κάνουμε να ανησυχούν.

Συνάδελφοι,

Ανησύχησαν, για αυτό και έβαλαν τους γνωστούς μηχανισμούς τους να χτυπήσουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, την μεγαλειώδη διαδήλωση και συγκεκριμένα τα σωματεία που συμμετείχαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. Είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι, που στην μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη 2010, έκαψαν ζωντανούς, 3 συναδέλφους μας στην Marfin Bank.

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, καταγγέλει την προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση από τους κουκουλοφόρους ενάντια στην πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά από το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άνεργος οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης, 53χρονών πατέρας δύο παιδιών και να τραυματιστούν άλλοι 80 διαδηλωτές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του οικοδόμους και του υποσχόμαστε ότι στην επόμενη διαδήλωση θα είμαστε πιο πολλοί για να καλύψουμε το κενό που άφησε.


Από τη Διοίκηση


Οκτώβρης 2011

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

10/10/2011: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πάρε θέση απέναντι στους αδίστακτους, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, την ολομέτωπη επίθεση στους μισθούς , μέσα από την ανατροπή και επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ωθεί την εργατική τάξη στο Μεσαίωνα, πετσοκόβει το εργατικό εισόδημα, στερώντας από την εργατική οικογένεια ακόμα και τα στοιχειώδη.

Με τη δυνατότητα που δίνεται στην εργοδοσία, πλέον, μέσα από το πολυνομοσχέδιο, να επιβάλλει επιχειρησιακές συμβάσεις καταργούνται δικαιώματα, που υπήρχαν στις κλαδικές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά από επιδόματα που έμπαιναν στο μισθό, τώρα σφαγιάζονται.

Στρατηγικός στόχος αυτής της επίθεσης είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, να συμπιεστεί η αξία της στο έσχατο επίπεδο. Ήδη, κυβέρνηση, και τρόικα, τα δύο τελευταία χρόνια - σύμφωνα με υπολογισμούς - έριξαν τους μισθούς πάνω από 10%.
Με τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση χτυπά αλύπητα όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες. Με πρόσχημα την Blackrock οι εργαζόμενοι στις τράπεζες εξαναγκάζονται σε υπερωρίες, σε δουλειά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και πάντα με την απειλή της απόλυσης.

Απομένει στους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, τον ταξικό τους χαρακτήρα, αλλά και τον καταστροφικό ρόλο των πλειοψηφιών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώξεις που μπορούν να αναχαιτιστούν μόνο με την οργάνωση της πάλης, θέτοντας ως στόχο όχι μόνο την υπεράσπιση των συμβάσεων και των σημερινών μισθών, αλλά διεκδικώντας μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλο κριτήριο παρά οι ανάγκες της εργατικής οικογένειας και το γεγονός ότι μόνο η δική τους εργασία, χειρωνακτική και πνευματική, ο δικός τους ιδρώτας και κόπος, είναι ο δημιουργός του πλούτου που υπάρχει γύρω μας.

Στον τομέα της παιδείας , τα σχολεία που υπολειτουργούν χωρίς βιβλία, ζητώντας από τους γονείς να πληρώνουν για πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά τους ακόμη και το νερό να αγοράζουν οι ίδιοι.

Στον τομέα της υγείας, με τις βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε φάρμακα με τους περιορισμούς σε κλίνες, με την απόφαση της κυβέρνησης να εισαγάγει στα δημόσια νοσοκομεία το ΚΕΝ, απόφαση που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) (τέθηκε σε εφαρμογή από 1/10/2011), η οποία αναγκάζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμα και 950 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η χιονοστιβάδα που θα ακολουθήσει δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ!!


Είναι τώρα η ώρα που πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι στο Σωματείο μας, κανένας εργαζόμενος μόνος του, ένας για όλους και όλοι για έναν.Κανένας κλάδος μόνος του, όλοι μαζί θα παλέψουμε για να ισχυροποιήσουμε την θέση μας και την δύναμή μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ !! ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 10.30



Έχουμε τη δύναμη! Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Από τη Διοίκηση

Οκτώβρης 2011


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, η διοίκηση της ALPHA BANK ξεκίνησε συστηματικά και μελετημένα, επίθεση στο ωράριο των εργαζομένων και συνολικά στα εργατικά δικαιώματα.

Με μηνύματα που φτάνουν στο δίκτυο λίγο πριν την αποχώρηση του προσωπικού ενημερώνει – υποχρεώνει εργαζομένους να δουλέψουν ως το βράδυ ακόμα και Σαββατοκύριακα καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας (και με την αστική χρήση του όρου), προσπαθώντας στην πράξη να καταστρατηγήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση. Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η νομιμότητα υπάρχει μόνο όταν βολεύει την εργοδοσία.

Και στο παρελθόν η διοίκηση της ALPHA BANK, ανάγκαζε εργαζομένους να εργάζονται σαββατοκύριακα απλήρωτα (πανοράματα ολυμπιακών αγώνων κ.ά.), να βγάζουν κάρτες πιστωτικές σε σούπερ μάρκετ και καράβια, σε πιο περιορισμένη έκταση και αφορούσε μια περιοχή τη φορά.

Τα επιχειρήματα πάντα ίδια : ο ανταγωνισμός, να μην κλείσει η τράπεζα , δείξε εργατικότητα να μην απολυθείς. Το ‘’να μην απολυθείς, εργατικότητα’’ , περιέργως πάντα αναφέρονται από τους διευθυντές, λίγο πριν το πέρας του νόμιμου ωραρίου ή λίγο πριν το μειωμένο λόγω μητρότητας ή πάντοτε πριν από απεργία.

ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΣ,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ.

Συνάδελφοι,

Τίποτα δεν έχει χαριστεί στην εργατική τάξη. Με αιματηρούς αγώνες κατακτήθηκε το 8ωρο, με σκληρούς αγώνες αποκτήθηκαν κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις. Και σήμερα που διάφοροι εργατοπατέρες αφόπλισαν το εργατικό κίνημα είναι χρέος όλων μας να κάνουμε μισό βήμα παραπάνω. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειάζεται συνεχής οργανωμένος αγώνας με εναλλαγές μορφών. Να αγκαλιάσουμε το σωματείο, να φτιάξουμε επιτροπές ανά τράπεζα να παλέψουμε για το ωράριο μας, δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα.

Όσο για τους κήρυκες του υπεύθυνου συνδικαλισμού, όπως παρουσιάζεται το επιχειρησιακό σωματείο της ALPHA BANK, ας θυμηθούν μαζί με την υπευθυνότητα τους, ότι οι εργαζόμενοι επί των ημερών τους εργάζονται πιο εντατικά από ποτέ, με εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, ας θυμηθούν ότι από 3 μισθούς μπόνους που είχε κερδηθεί, σήμερα παρά το ότι αυξήθηκαν τα κέρδη της τράπεζας, δεν παίρνουν οι εργαζόμενοι τίποτα. Το ταμείο αλληλοβοηθείας στήριγμα των εργαζομένων για πρόωρη συνταξιοδότηση, ανεξαρτήτως νόμων, προσπαθούν, υπεύθυνα πάντα, να το διαλύσουν αφού λειτουργούν ως πλασιέ ασφαλιστικών προϊόντων της Τράπεζας, υπεύθυνα πάντα!!.

Την ίδια εξάλλου «υπεύθυνη στάση», κρατάει και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, όπως άλλωστε πάντοτε με την συνειδητά επιλεγμένη ταξική σιωπή.

Συνάδελφοι,

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή το σωματείο μας με σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα συγκαλέσει έκτατη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις στο κλάδο και συνολικότερα ώστε να οργανώσουμε την δράση μας που θα κορυφωθεί με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Η μαζική συμμετοχή θα είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας ακυρώσουν κάθε εργατικό κερδισμένο δικαίωμα.

Από τη Διοίκηση

Σεπτέμβρης 2011