Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΗ

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ - ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 & 29 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2011-2015 δεν είναι απλά ένας νέος αντιλαϊκός νόμος, δεν είναι απλά μια δέσμη μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Αποτελεί στρατηγική επιλογή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ώστε να βαθύνει και άλλο η εκμετάλλευση, ώστε μέσα σε κλίμα εθνικής συναίνεσης να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετίες. Ότι παράγεται από τους εργαζόμενους να γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα, όποιος δουλεύει και μοχθεί να είναι φθηνός και ευέλικτος με σκυμμένο το κεφάλι. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.

Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία - η μορφή και τα αιτήματά της την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πρέπει να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα ανασύνταξης των δυνάμεων μας ώστε να σπάσει η μοιρολατρία και ο φόβος, η απογοήτευση και ο συμβιβασμός. Η δύναμη μας είναι μεγάλη το ίδιο και το χρέος μας απέναντι στους εαυτούς μας και τις νέες γενιές.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οι εξελίξεις και στον κλάδο μας θα είναι ραγδαίες. Ήδη βρίσκονται στα σκαριά τα σχέδια για πιο <<ευέλικτο>> τραπεζικό σύστημα, γεγονός που προωθείται και στις συζητήσεις διευθυντών και λοιπών μεγαλοστελεχών. Το ωράριο καταπατείται, οι απλήρωτες υπερωρίες περισσεύουν, η δουλειά ενταντικοποιείται και όλα αυτά μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας (ειδικά μπροστά σε απεργίες) και με μια προοπτική να μη χαθεί η τράπεζα, να μη χάσει από τα υπερκέρδη του το τραπεζικό σύστημα. Κάθε συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει, να σηκώσει το μπόι του μέσα στο χώρο δουλειάς με συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση(24/6 - 19.00 - Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου) για να οργανώσουμε από καλύτερη θέση την απεργιακή μάχη, να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης μας, να δώσουμε πολύτιμη εμπειρία στο σωματείο, να ενισχύσουμε τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε τράπεζα

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 & 29 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Από τη Διοίκηση


Ιούνιος 2011


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απέργησαν σήμερα κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρά την πλήρη υπονόμευση της απεργίας από την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι εργοδοτικοί σύλλογοι, όπως της ΑΛΦΑ, ούτε καν έστειλαν ανακοίνωση, ενώ στο σύνολό τους τα επιχειρησιακά σωματεία δεν προετοίμασαν με συνελεύσεις, συσκέψεις την ουσιαστική συζήτηση και οργάνωση της απεργίας. Επιβεβαιώνεται στο ακέραιο η απραξία της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας και αποδεικνύεται ότι οι ηγεσίες της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων στέκονται απέναντι από τα συμφέροντά μας, είναι εχθροί των εργαζομένων και ενάντια σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα.

Η απεργία στις 15 Ιούνη πρέπει να είναι μία ισχυρή απάντηση στο μέτωπο κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Έχουμε χρέος να οργανώσουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, να την περιφρουρήσουμε και να δημιουργήσουμε επιτροπές σε κάθε τράπεζα. Ένα είναι σίγουρο: ότι μονόδρομοι και αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι έχουμε τεράστια δύναμη, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Κάθε λιθαράκι οργάνωσης του αγώνα δημιουργεί ένα τείχος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής που καταδικάζει τη ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να μην αποδεχτούμε καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση εργασίας, να υπερασπιστούμε τις ΣΣΕ, να παλέψουμε για αυξήσεις μισθών που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στις 10.00 το πρωί.

Από τη Διοίκηση

Ιούνιος 2011

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου προχώρησε στη δημιουργία

Επιτροπής Πολιτισμού: υπεύθυνη Έλλη Κούσουλα, τηλ. επικοινωνίας 6947057920 begin_of_the_skype_highlighting 6947057920 end_of_the_skype_highlighting και

Επιτροπή Γυναικών: υπεύθυνη Άννα Φλεμοτόμου, τηλ. επικοινωνίας 6947022826 begin_of_the_skype_highlighting 6947022826 end_of_the_skype_highlighting

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ – ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας. Δεν μας επιτρέπεται ούτε να μοιρολογούμε ούτε να φυγομαχούμε απέναντι στην λυσσασμένη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Έχουμε ιερό χρέος στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ματαιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους. Έχουμε υποχρέωση να ματαιώσουμε τη μανιασμένη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας να μην περάσουν τα νέα μέτρα κόλαση για το λαό. Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ την Ε.Ε. , την τρόικα και τα επιτελεία τους αποτελεί νέα επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα μας, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, διαλύει την Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία , ξεπουλάει στους μεγάλους επιχειρηματίες τις παραλίες, τα δάση, τον ορυκτό μας πλούτο. Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε να προκηρύξει απεργία την ημέρα που το νέο νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά μέτρα θα προωθηθεί για συζήτηση στη Βουλή ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργία την ημέρα εκείνη. Η απεργία αυτή να είναι το ξεκίνημα αγώνων που επιβάλλεται να κλιμακωθούν για να ανασχεθεί η νέα αντιλαϊκή επέλαση για να αντεπιτεθεί ο λαός. Με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις με κάθε μέσο να καταδικαστούν τα νέα μέτρα. Να αποκαλυφθούν τα πελώρια ψέματα της κυβέρνησης ότι οι δέσμες των νέων μέτρων αντιμετωπίζουν το χρέος και το έλλειμμα, αφού οι μειώσεις μισθών δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στους λεγόμενους δημοσιονομικούς στόχους. Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι τα ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν ένα άλλοθι για να φτηνύνει η εργατική δύναμη. Για να μπορεί το αστικό κράτος να παρέχει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους νέα πιο παχυλά προνόμια όπως φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις κλπ. Γι’ αυτούς παίρνονται τα μέτρα για να προστατευτεί και να διευρυνθεί η κερδοφορία τους. Η απεργία αυτή θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση με το μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή με τον πυρήνα της εξουσίας, την γενεσιουργό αιτία τα δεινών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Η ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να σηκώνουν το βάρος της αντίστασης και της ρήξης με αυτή τη βαρβαρότητα, αφού εδώ και χρόνια προωθούν την ταξική υποταγή.

Όλοι στη μάχη κανένας άνθρωπος του μόχθου αμέτοχος. Η αγωνία και ο φόβος να γίνουν ο εφιάλτης των σφετεριστών του παραγόμενου πλούτου και των πολιτικών τους εκφραστών. Ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος και μας ανήκει εμείς πρέπει να γίνουμε οι αφέντες του.

Από τη Διοίκηση

Ιούνιος 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά τις συνέπειες από τις σοβαρές ελλείψεις στον κλάδο της υγείας και την προσπάθεια που γίνεται να μετατραπεί σε εμπόρευμα το δικαίωμα που έχουμε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου του Νοσοκομείου και οι ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες ολοένα και μεγαλώνει, αναγκάζοντας μας να πληρώνουμε τεράστια ποσά σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιούνη 8:00 στο Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου για να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, να δώσουμε ηχηρή απάντηση ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Παλεύουμε και απαιτούμε :

- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

- Να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο και με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

- Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ.

Από τη Διοίκηση

Ιούνης 2011